Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zielona zupa z makaronem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Prosta zupa, bez wymyślnych przypraw, ale jaka pyszna!

Zielona zupa z makaronem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zielona zupa z makaronem

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona zupa z makaronem
Groszek i fasolkę przepłukać ciepłą wodą, wrzucić do garnka i zalać wodą. Zagotować. Cukinię wyszorować, pokroić w kostkę. Dodać do zupy, lekko posolić. Gotować do miękkości warzyw. W międzyczasie szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Makaron ugotować al-dente. Przelać zimną wodą. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić ugotowany makaron, zamieszać. Rozlać na talerze, każdą porcję posypać serem i szczypiorkiem.
Zielona zupa z makaronem
Groszek i fasolkę przepłukać ciepłą wodą wrzucić do garnka i zalać wodą Zagotować
Zielona zupa z makaronem
Cukinię wyszorować pokroić w kostkę Dodać do zupy lekko posolić Gotować do miękkości warzyw
Zielona zupa z makaronem
W międzyczasie szczypiorek opłukać osuszyć i posiekać Makaron ugotować al-dente Przelać zimną wodą Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach