kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Zielonkawy kotlet schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlecik zielono-żółty,na wiosenny obiad

Zielonkawy kotlet schabowy

Składniki:

Zielonkawy kotlet schabowy

 

  • kotlety schabowe z kością ( składniki na 5 kotletów)
  • 3 jaja
  • 8 łyżek mąki
  • 1 łyżka szpinaku
  • 1 łyżeczka pieprzu:czarny, cayenne

 

Sposób przygotowania:

Zielonkawy kotlet schabowy
Kotlety rozbij. W jajka włóż szpinak i dobrze rozmąć, tak aby się łanie wymieszały składniki. Na innym talerzu wsyp mąkę ( najlepiej w głębokim talerzu, nic Ci się nie wysypie ), dodaj pieprz czarny, cayenne.
Rozgrzej na patelni olej.
Zamocz kotleta najpierw w jaju ze szpinakiem -> obtocz w mące-> znowu jajo -> mąka i tak przygotowanego kotleta połóż na patelni. Smaż go najpierw z jedej potem z drugiej strony. Obróć jeszcze raz i jeszcze jak jest na patelni, zetrzyj bezpośrednio na kotleta żółty ser.
Smacznego :)
Na zdjęciu propozycja podania z kluseczkami w trzech kolorach z sosem pieczarkowym :)