Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zielono-zólta salatka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Lekka, bogata w magnez i blonnik salatka. Bardzo smaczna.

Zielono-zólta salatka

Składniki:

Zielono-zólta salatka

 

  • pol glowki salaty lodowej,
  • 2 wieksze ogorki korniszone,
  • pol puszki ciecierzycy,
  • pol puszki soczewicy,
  • pol puszki ananasa w kawalkach,
  • pol puszki groszku zielonego,
  • oliwa z oliwek,
  • lyzeczka cukru (dodalam brazowy), odrobina soli, odorbina oregano.

Sposób przygotowania:

Zielono-zólta salatka
Warzywa z puszki i ananasa odsaczyc z zalewy i wrzucic do miski, dodac pokrojona salate i pokrojone w kostke ogorki. Dodac przyprawy i skropic oliwa, wymieszac.

Tagi:

soczewica