grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Zoladki drobiowe w sosie koperkowym.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybko,prosto i..smacznie.

Zoladki drobiowe w sosie koperkowym.

Składniki:

Zoladki drobiowe w sosie koperkowym.

  • 1 kg zoladkow drobiowych
  • sol,pieprz,ziele angielskie,pol kostki bulionowej
  • garsc koperku
  • lyzka maki
  • troche smietany
  • kasza jeczmienna

Sposób przygotowania:

Zoladki drobiowe w sosie koperkowym.

Zoladki wrzucic do wysokiej patelni(albo do garnka) ,zalac woda,dodac przyprawy i gotowac do miekkosci.Potem zagescic lyzka maki roztrzepanej ze smietana i krotko zagotowac.Wrzucic posiekany ,swiezy koperek,wymieszac ,dosmaczyc.
Tu-koperek mrozony .
Podawac z ugotowana na sypko kasza jeczmienna.
Mozna z ryzem,mozna z bagietka itp,itd.

Redakcja poleca: