gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Żółtoczarny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

super ciast, bardzo dobre

Żółtoczarny

Składniki:

Żółtoczarny

 

Sposób przygotowania:

Żółtoczarny
Wymieszać ze sobą mąki, dodać budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. Rozpuścić margarynę. Odstawić by ostygła. Białka ubić, dodać cukier i ubić na gęstą pianę. Dodać żółtka i wmieszać je na najwolniejszych obrotach miksera. Następnie wmieszać mąki wymieszane z innymi składnikami łyżką. Wlać letnią margarynę i całość wymieszać dokładnie. Gdy będzie wszystko gotowe, odlać trochę ciasta do miski, dodać do niego kakao i wymieszać dokładnie. Na środek keksówki dać ciasto czarne (z kakaem). Na około tego wylać białe ciasto. Wstawić do piekarnika i piec 40 minut. po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka