Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa biało-zielona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna zupa z białych i zielonych warzyw

Zupa biało-zielona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa biało-zielona

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa biało-zielona
Ziemniaki, pietruszkę i selera obrać, umyć i pokroić w kostkę. Por oczyścić i pokroić. Zalać warzywa wodą i zagotować. W międzyczasie różyczki kalafiora i brokułu oczyścić i podzielić na mniejsze części.Kalafior i groszek wrzucić do zupy. Wsypać odrobinę soli i gotować ok. 15 minut.Po tym czasie dodać brokuł i gotować jeszcze 5 minut.Gdy wszystkie warzywa są już miękkie dodać śmietanę zmieszaną z odrobiną gorącej zupy. Dodać łyżkę suszonego koperku, pieprz, ewentualnie doprawić do smaku solą.
Zupa biało-zielona
Ziemniaki pietruszkę i selera obrać umyć i pokroić w kostkę Por oczyścić i pokroić Zalać warzywa wodą i zagotować W międzyczasie różyczki kalafiora i brokułu oczyścić i podzielić na mniejsze części
Zupa biało-zielona
Kalafior i groszek wrzucić do zupy Wsypać odrobinę soli i gotować ok 15 minut
Zupa biało-zielona
Po tym czasie dodać brokuł i gotować jeszcze 5 minut
Zupa biało-zielona
Gdy wszystkie warzywa są już miękkie dodać śmietanę zmieszaną z odrobiną gorącej zupy Dodać łyżkę suszonego koperku pieprz ewentualnie doprawić do smaku solą