gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Zupa brokułowo-dyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna zupa brokułowo- dyniowa. Lekka, łatwa w przygotowaniu z kawałkami warzyw posmakuje każdemu. Gorąco polecam.

Zupa brokułowo-dyniowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa brokułowo-dyniowa

 

  • 1 gęsie udko,
  • 3-4 lirty wody,
  • 0,5kg brokuła,
  • 300g dyni,
  • 1 duża marchewka,
  • 1 mała pietruszka,
  • 1 średnia cebula,
  • ząbek czosnku,
  • 2liście laurowe,
  • 3 ziela angielskie,
  • sól pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • kiełki dyni (opcionalnie),
  • 2 łyżki śmietany 18 %,

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowo-dyniowa
Do garnka z wodą wrzucamy udko i ziele z listkiem. Gotujemy chwile następnie podsmażamy cebule z czosnkiem na łyżce oleju. Dorzucamy do garnka. Marchewkę i dynię kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Gdy marchewka z dynią będą już miękkie do dodajemy brokuł podzielony na różyczki, gotujemy aż będzie miękki. Przyprawiamy i zabielamy śmietana.Posypujemy kiełkami.Smacznego. 
Zupa brokułowo-dyniowa
Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę i dodajemy do garnka.
Zupa brokułowo-dyniowa
Dynię także kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Zupa brokułowo-dyniowa
brokuł dzielimy na małe różyczki i dorzucamy do reszty.
Zupa brokułowo-dyniowa
Gotujemy wszystko do miękkości i zabielamy.

Tagi:

dynia brokuły