Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa cebulowa z tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na oleju do miękkości, po czym zalać wodą

Zupa cebulowa z tofu

Składniki:

Zupa cebulowa z tofu

 

  • 2 łyżki oleju
  • 4 duże cebule
  • 2 szklanki wody
  • 30 dag pokrojonego w kostkę tofu
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 5 dag utartego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z tofu
Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na oleju do miękkości, po czym zalać wodą wymieszaną z sosem sojowym. Lekko przestudzić i zmiksować. Dodać tofu i doprowadzić do wrzenia. Zupę porozlewać do miseczek do zapiekania, posypać żółtym serem i zapiec około 20 minut w piekarniku.