Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa cukiniowa z fasolką szparagową

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszna i pożywna zupa cukiniowa z fasolą szparagową w naszym domu zrobiła furorę. Świetnie nadaje się do odgrzania nawet następnego dnia.

Zupa cukiniowa z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa cukiniowa z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Zupa cukiniowa z fasolką szparagową
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę. Cukinię ścieramy na dużych oczkach. Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końce i kroimy w słupki 1,5 cm.

Do garnka wlewamy około1,5 l wody, dodajemy domową bulionetkę, wrzucamy fasolkę i marchewkę z pietruszką, gotujemy 15 minut. Następnie dodajemy ziemniaki i cukinię, gotujemy kolejne 10 minut.

Następnie dodajemy serek topiony. Gotujemy do miękkości warzyw i roztopienia serka.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupa cukiniowa z fasolką szparagową
wszystkie warzywa zostały pokrojone wg przepisu
Zupa cukiniowa z fasolką szparagową
do garnka wlewamy wodę dodajemy bulionetkę fasolkę marchew i pietruszkę
Zupa cukiniowa z fasolką szparagową
do podgotowanych warzyw dodajemy ziemniaki i cukinię
Zupa cukiniowa z fasolką szparagową
do zupy dodajemy serek topiony i doprawiamy do smaku