Sposób przygotowania:
Zupa cukiniowa Eli
Polędwicę umyć,włożyć do garnka,zalać3 litrami wody,dodać liście laurowe,ziele angielskie,przyprawę i gotować.Cukinię umyć i odciąć końcówki-nie obierać ze skórki.Jarzyny i ziemniaki obrać i umyć.Cukinię,jarzyny i ziemniaki pokroić w kostkę.Polędwiczkę wyjąć,ostudzić i pokroić w kostkę.Koperek-po odłożeniu kilku gałązek do dekoracji-posiekać.Na patelni rozgrzać masło,dodać cukinię i podsmażyć.Do wywaru dodać cukinię,jarzyny,ziemniaki i gotować do miękości.1/3 zupy odlać do innego garnka i zmiksować.Śmietanę wlać do garnka.Część zmiksowanej zupy wlewać do śmietany,mieszając.Polączyć zupę z wszystkich garnków,dodać mięso i koperek.Zupę doprawić maggi do smaku.Zupę rozlać na talerze i udekorować gałązkami koperku.Smacznego!