lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa Grochowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupka znakomita polecam bardzo smaczna

Zupa Grochowa

Składniki:

Zupa Grochowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa Grochowa
1- Zalej żeberka wędzone i warzywa w 2 l wody
2- Ziemniaki pokrój w kostkę. Dodaj je do wywaru wraz z grochem, przyprawami oraz kostkami rosołowymi Gotuj całość do momentu, kiedy groch będzie zupełnie miękki (rozgotowany).
3- Następnie wyjmij żeberka wędzone, wyjmij kości pokrój mięso w kostkę i wrzuć z powrotem do wywaru.
4- Dodaj Zupę grochową Knorr, która poprawi smak i konsystencję gotowanej zupy.
5- Gotuje wszystko około 1,5 godzinki razem

Tagi:

zupa groch