Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Najzwyklejsza pomidorowka.

Zupa pomidorowa

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

  • Koncentrat pomidorowy
  • smietana kwasna
  • maka
  • mieso(skrzydelka,zeberka wieprzowe lub kawalek wolowiny)jakie kto lubi lub ma w domu
  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • kawalek selera
  • kawalek pora
  • przyprawa do zup
  • sol
  • lisc laurowy
  • 2-3 ziarenka ziela angieskiego
  • szczypta suszonej bazylii

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa
Mieso myjemy i gotujemy,zbierajac w miedzy czasie szumowiny.Warzywa obieramy i myjemy,dodajemy do garnka z odszumowanym miesem.Dodajemy przecier,rosolek i przyprawy i gotujemy az warzywa beda miekkie.Jesli gotujemy na miesie wolowym,trzeba je wpierw samo dluzej podgotowac.Make rozrabiamy z wod,nastepnie dodajemy smietane i mieszamy do zyskania jednolotej konsystencji.Dodajemy do tego troche zupy i mieszamy razem,a dopiero wtedy wlewamy wszystko do garnka z zupa.Takie rozrobienie smietany zapobiega jej zsiadnieciu sie w zupie.Podajemy z makaronem lub ryzem.