Strona główna Zupa serowo-porowa z klopsikami

Zupa serowo-porowa z klopsikami

bernika - Przepis na: Zupa serowo-porowa z klopsikami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 817
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa serowo-porowa z klopsikami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kremowa zupa serowa z klopsikami.


trudność: łatwe
czas:

Zupa serowo-porowa z klopsikami - SKŁADNIKI:

  • 200g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1,5 l bulionu lub rosołu
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • kostka sera topionego ementaler
  • białko jajka
  • natka pietruszki
  • 2 cebule
  • por biała część
  • łyzka masła

Zupa serowo-porowa z klopsikami - PRZYGOTOWANIE:

Ugotowac wywar, bulion lub rosół (ja miałam z dnia porzedniego ugotowany na skrzydełkach). Z mielonego, biuała, soli i przu uforumaoac małe pulpleciki wrzucic do wrau zeby sie ugotwały. Wystarczy ok 7 minut. Po ugotowaniu wyjac na miseczke, odstawic. Na masle goracym przesmażam cebule w kostke i pora w krązki. Dodac warzywa do zupy, podgotowac 10 minut. Do zupy włozyc serek topiony, tak wymieszac zeby sie roztopił. Dodac duzo koperku, troche natki, doprawic do smaku pieprzem włozyc nasze pulpeciki. Zupa gotowa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa serowo-porowa z klopsikami (strona 1 z 1)  
bagina

bagina
offline

2010-10-19 22:57
pyszniutka:D
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pulpety na pomidorowym w sosie Czosnkowe mielone kotlety Mielone kotleciki z ryżem i cebulką cukrową
Pulpeciki w sosie pomidorowym Pomidorki w mięsnym płaszczyku Potrawka po arabsku
Mielone Eli ze śledziem Kotleciki mielone z szałwią i bazylią Papryka faszerowana mięsem i ryżem
Pulpety w sosie pomidorowym wg Zub3r'a Klopsiki z malinami Kotleciki z kaszą i kapustą

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane