Strona główna Zupa serowo-porowa z klopsikami

Zupa serowo-porowa z klopsikami

bernika offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 817
zdjęcia: 1 z 1
Zupa serowo-porowa z klopsikami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kremowa zupa serowa z klopsikami.


trudność: łatwe
czas:

Zupa serowo-porowa z klopsikami - SKŁADNIKI:

  • 200g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1,5 l bulionu lub rosołu
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • kostka sera topionego ementaler
  • białko jajka
  • natka pietruszki
  • 2 cebule
  • por biała część
  • łyzka masła

Zupa serowo-porowa z klopsikami - PRZYGOTOWANIE:

Ugotowac wywar, bulion lub rosół (ja miałam z dnia porzedniego ugotowany na skrzydełkach). Z mielonego, biuała, soli i przu uforumaoac małe pulpleciki wrzucic do wrau zeby sie ugotwały. Wystarczy ok 7 minut. Po ugotowaniu wyjac na miseczke, odstawic. Na masle goracym przesmażam cebule w kostke i pora w krązki. Dodac warzywa do zupy, podgotowac 10 minut. Do zupy włozyc serek topiony, tak wymieszac zeby sie roztopił. Dodac duzo koperku, troche natki, doprawic do smaku pieprzem włozyc nasze pulpeciki. Zupa gotowa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa serowo-porowa z klopsikami (strona 1 z 1)  
bagina

bagina
offline

2010-10-19 22:57
pyszniutka:D
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotlety mielone nadziane kalafiorem Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami
"Kiszone" mielone Pizza z mięsem i pieczarkami Pasztet grzybowy
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym Zub3r'a Pulpety w sosie myśliwskim Zrazy mielone w sosie cebulowym
Pulpeciki cherry Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane