Strona główna Zupa szczawiowa z ziemniakami

Zupa szczawiowa z ziemniakami

Jarzynowe « poprzedni | następny »
madi356 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 494
zdjęcia: 1 z 1
Zupa szczawiowa z ziemniakami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Moja córcia zajada się tą zupą.


trudność: średne
czas:

Zupa szczawiowa z ziemniakami - SKŁADNIKI:

Zupa szczawiowa z ziemniakami - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie pokrojone ziemniaki przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy kostki rosołowe. Całość zagotowujemy. Następnie dodajemy umytą i startą na tarce marchew oraz przyprawę uniwersalną do smaku. Gdy ziemniaki będą robić się miękkie dodajemy umyty i drobno pokrojony szczaw, gotujemy 10-15 minut. Pod koniec gotowania zupę zagęszczamy mąką rozmieszaną ze śmietaną, gotujemy jeszcze około 10 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa szczawiowa z ziemniakami (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2012-05-02 15:34
Szczaw mam już w lodówce prosto z działki.Też podaję z ziemniakami pokrojonymi w kosteczkę, ale z jajkiem na twardo obowiązkowo.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jarzynowe
Zupa kalafiorowa Zupa brokułowo-porowa z ryżem Zupa z młodej dyni z serem pleśniowym
Rozgrzewająca zupa dyniowa z soczewicą Zupa z fasolki szparagowej Domowa zupa jarzynowa
Zupa krem z kalafiora Zupa brokułowo-dyniowa Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurkumą i curry
Zupa jarzynowa z soczewicą Zupa kalafiorowa z kurkami Zupa z dyni na zimę

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane