Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Zupa z cukinii z wędzonym boczkiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przepyszna zupa, która doskonale łączy ze sobą smak lekkiej cukinii, boczku i sera feta. Smakuje rewelacyjnie!

Zupa z cukinii z wędzonym boczkiem i fetą

Składniki:

Zupa z cukinii z wędzonym boczkiem i fetą

cukinia

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinii z wędzonym boczkiem i fetą
Do garnka nalać wody, dodać kostkę bulionową, listki laurowe, ziele angielskie i warzywa uprzednio pokrojone (ziemniaki w kostkę, marchew, pietruszkę i pora w plasterki).

Boczek pokrojony w kostkę podsmażyć na patelni (powinien być chrupiący). 15 minut przed końcem gotowania dodać obraną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz boczek.

Na końcu w zupie wymieszać śmietanę, wsypać koperek i doprawić do smaku. (Ostrożnie z solą - feta jest słona.)

Zupę nalać do miseczek, posypać prażoną cebulkę i pokrojoną w kostkę fetą.

Tagi:

sery ser cukinia