Strona główna Zupa z kopru włoskiego

Zupa z kopru włoskiego

cris - Przepis na: Zupa z kopru włoskiego offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 351
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Zupa z kopru włoskiego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zupa krem o bardzo delikatnym anyżkowym smaku


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Zupa z kopru włoskiego - SKŁADNIKI:

  • 1 koper włoski/porcja dla 2 osób/
  • 1 mała marchewka
  • mały kawałek selera naciowego
  • mały kawałek pora
  • 1 mała cebula
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki wytrawnego białego wina
  • sól i pieprz do smaku
  • starty ser parmezan do posypania
  • kilka kropli sosu sojowego do smaku

Zupa z kopru włoskiego - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować bulion warzywny.Marchew, seler i por obrać, pokroić w mniejsze kawałki i ugotować w ok.1 l wody.Ugotowany wywar przecedzić.Cebulę drobno posiekać, fenkuł/koper/ pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę, lekko zrumienić posiekaną cebulę , dodać pokrojony w plasterki koper, zalać winem i dusić do odparowania alkoholu.Podsmażone warzywa dodać do wywaru i chwilę podgotować.Po lekkim przestudzeniu zmiksować zupę/można dodać warzywa z wywaru/, doprawić do smaku solą, pieprzem/ewentualnie uzupełnić płyn do żądanej konsystencji/ .Dodać zielony koper,starty ser i podawać z grzankami posypanymi nasionami kopru włoskiego.
Aby wzmocnić smak tej delikatnej zupy dodałam do niej kilka kropli sosu sojowego,który jest bardzo popularny w nowoczesnej kuchni włoskiej.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z kopru włoskiego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Potrawka z kurczaka z porem i kaszą jaglaną Mini pizze z porem Placki z kaszą jaglaną i dynią
Kotleciki z fetą i pomidorową salsą Kopytka z gulaszem Zdrowe  kanapki
Jabłecznik z serem Deserek z jogurtu Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka
Pizza z salami i pieczarkami Pizza z salami i ananasem Ryż z mięsem mielonym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane