djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

3 bit

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Słodkie, ale pyszne. moja rodzina je uwielbia.

3 bit

Składniki:

3 bit

 

 

Sposób przygotowania:

3 bit
1. Jeżeli używamy mleka skondensowanego, to (bez otwierania puszki) wstawiamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy w garnku ok 3 godzin. Po wystudzeniu otwieramy puszkę, zawartość wkładamy do miski, dodajemy masło i wszystko razem miksujemy. 2. Krem budyniowy: Mleko ( 1 i 1/4 szkl) gotujemy z cukrem. Do reszty mleka dodajemy budyń, mąkę pszenną i ziemniaczaną i wszystko mieszamy. Następnie wlewamy do gotującego się mleka z cukrem i mieszamy. Gotujemy do zgęstnięcia, po czy studzimy. Wystudzony budyń miksujemy z margaryną. 3. Ciasto: Na blasze układamy herbatniki i następnie rozsmarowujemy na nie połowę kremu budyniowego przygotowany wg. punktu 2. Kolejna warstwa ciasta, to znów herbatniki, a następnie krem toffi, lub mleko skondensowane przygotowane według sposobu opisanego przeze mnie w punkcie 1. Na toffi znów układamy herbatniki i rozsmarowujemy na nie drugą połowę kremu budyniowego, po czym znów układamy na ciasto herbatniki. Ostatni etap to ubicie śmietany i nałożenie jaj na ciasto. Dekorujemy według uznania. Mogą to być: wiórki czekolady, cukierki dekoracyjne, galaretki, kakao itp.