Sposób przygotowania:
3-bit
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ucieramy na sztywno,dodajemy cukier i znów ucieramy na sztywno.Kolejno dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wylewamy na blachę i pieczemy w temp.175*C przez 25min. Krem budyniowy: Mleko(1/2szkl odlać do rozmieszania budyniu),cukier,margarynę zagotować i wlać rozmieszany budyń.Zagotować energicznie mieszając.Ciepły krem rozsmarować na biszkopt i ułożyć na wierzch ciastka herbatniki. Na ciastka wyłożyć masę krówkową i przykryć znów herbatnikami. Krem śmietanowy: Śmietanę mocno schłodzić i ubić na sztywno,dodać cukier i żelatynę.Wyłożyć na ciastka i posypać kolorową posypką. Wstawić do lodówki by dobrze się schłodziło.
kasienka1987