kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

3-bit

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Słodycz dla podniebienia.

3-bit Więcej zdjęć (3)

Składniki:

3-bit

 

  • Biszkopt:
  • 3jajka
  • 3łyżki cukru
  • 3łyżki mąki
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa:
  • 2budynie waniliowe lub śmietankowe
  • 3/4litra mleka
  • 1szkl.cukru
  • 1margaryna
  • Krem śmietanowy:
  • 1/2litra śmietany 30%
  • 4łyżki cukru pudru
  • 1łyżka żelatyny rozpuszczonej w wodzie
  • Dodatkowo:
  • 2opakowania ciastek herbatników
  • 1opakowanie masy krówkowej

Sposób przygotowania:

3-bit
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ucieramy na sztywno,dodajemy cukier i znów ucieramy na sztywno.Kolejno dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wylewamy na blachę i pieczemy w temp.175*C przez 25min. Krem budyniowy: Mleko(1/2szkl odlać do rozmieszania budyniu),cukier,margarynę zagotować i wlać rozmieszany budyń.Zagotować energicznie mieszając.Ciepły krem rozsmarować na biszkopt i ułożyć na wierzch ciastka herbatniki. Na ciastka wyłożyć masę krówkową i przykryć znów herbatnikami. Krem śmietanowy: Śmietanę mocno schłodzić i ubić na sztywno,dodać cukier i żelatynę.Wyłożyć na ciastka i posypać kolorową posypką. Wstawić do lodówki by dobrze się schłodziło.
3-bit
pieczenie ciasta biszkoptowego w piekarniku
3-bit
ucieramy mocno schłodzoną śmietanę z cukrem