Kokain

Kokain

Kucharz
[Przepisów: 5]

3 Bit

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto o smaku batonika , każdemu posmakuje,nawet największym łakomczuchom, ponieważ jest dosyć słodkie. Zachęcam do wypróbowania przepisu.

3 Bit Więcej zdjęć (5)

Składniki:

3 Bit

 

  • Puszka masy krówkowej
  • 2 duże opakowania herbatników(w zależności od blachy)
  • Masa na karpatke(w 5min bez gotowania)
  • 500 ml mleka
  • Śmietana 500 ml 36%
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • tabliczka czekolady(do opruszenia ciasta)
  • łyżka cukru

Sposób przygotowania:

3 Bit
Na początku przygotujemy masę karpatkową.Ja miałem gotową polecam ją ponieważ jest szybka przygotowaniu. Wlewamy do miski około 450 ml mleka i wsypujemy masę karpatkową . Wszystko dokładnie miksujemy. Następnie szykujemy osobną miskę i wlewamy do niej śmietanę, wsypujemy łyżeczkę cukru, wcześniej musimy przygotować sobie żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Miksujemy śmietanę i powoli dodajemy żelatynę. Na blachę wykładamy papier albo folie aluminiową i układamy jedną warstwę herbatników, następnie na nią wykładamy masę krówkową i rozsmarowujemy ją najlepiej jakimś nożem do smarowania.Gdy równomiernie rozsmarowaliśmy masę układamy na nią kolejną warstwę herbatników, na nią wykładamy wcześniej przygotowaną masę karpatkową, po rozsmarowaniu jej wykładamy ostatnią warstwę herbatników, i na nią wylewamy ubitą śmietanę z żelatyną. Jeśli chcecie dla lepszego wyglądu ciasta można zetrzeć na tartce czekoladę i oprószyć górę ciasta. Ciasto szybko znika z blachy :) Smacznego i zachęcam do próbowania przepisu.
3 Bit
Masą krówkowa, pod nią są już wyłożone herbatniki nie zdążyłem zrobić zdjęcia.
3 Bit
2 warstwa herbatników, moja blacha jest duża dlatego wyszło tyle herbatnikó około 30 na jedną warstwe
3 Bit
Masą karpatkową na którą wykładamy ostatnią warstwe herbatników
3 Bit
Śmietana z żelatyną, już oprószona czekoladą najlepiej gorzką.