Sposób przygotowania:
3 Bit
Budynie przygotować w 1/2l mleka. do gorącego dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Przestudzić. Masło utrzeć na puch i cały czas ucierając dodawać budyń. Formę (21cmx21cm) wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć warstwę herbatników i wylać masę budyniową. Wyrównać wierzch i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Rozsmarować masę krówkową i przykryć kolejną warstwą herbatników. Wstawic do lodówki. Żelatynę wymieszać z 1/3 szkl zimnej wody. odstawic do napęcznienia. Podgrzewać do czasu aż się rozpuści, lekko przestudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Wylać na ciasto, posypać startą na tarce czekoladą..
monikaT83
joana30
:)) szkoda, że od tego przybywa gdzieniegdzie ;)))