kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

3 odcienie czekolady

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda a wygląda wspaniale :)

3 odcienie czekolady

Składniki:

3 odcienie czekolady

 

  • 6 dkg białej czekolady
  • 6 dkg mlecznej czekolady
  • 6 dkg gorzkiej czekolady
  • 12,5 dkg masła
  • 40 dkg kremowego twarożku
  • 25 dkg kremówki
  • 16 dkg ciastek czekoladowych
  • 10 dkg cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 5 dkg wiórków ciemnej czekolady
  • 5 dkg wiórków białej czekolady
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 5 dkg wisienek koktajlowych

Sposób przygotowania:

3 odcienie czekolady
Kruszymy ciastka (odkładamy 3 łyżki) a resztę zagniatamy z masłem.Wylepiamy dno tortownicy i oziębiamy do zastygnięcia.Namaczamy żelatynę.Topimy wszystkie czekolady osobno (do białej dodajemy resztę masła!).Ucieramy twarożek z cukrem i mlekiem i dodajemy żelatynę.Dzielimy go na 3 części i do każdej z nich dodajemy inna czekoladę.Ubijamy śmietanę na sztywno, dzielimy ja na 3 części i dodajemy do czekolad.Na sam spód dajemy krem z białej czekolady, na nią warstwę z czekolady mlecznej i na wierzch z gorzkiej czekolady.Wstawiamy na 3 godziny do lodówki.Górę dekorujemy wiórkami z białej i ciemnej czekolady-najpierw posypujemy delikatnie biała,potem całość ciemnej i na sam wierzch końcówkę wiórków z białej czekolady.Ozdabiamy na obrzeżu wisienkami.Smacznego!