Sposób przygotowania:
A ' la snikers
Mąkę rozsypujemy na stolnicę dodajemy margarynę i drobno ją siekamy, dodajemy jajka, cukier, miód i śmietanę wymieszaną z sodą. Z naszych składników zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto dzielimy na dwie częsci i rozwałkowujemy. Wykładamy na wcześniej przygotowane blachy - z tej porcji wyjdą nam dwa placki.
MASA ORZECHOWA :
15 dag margaryny wkładamy do rondelku dodajemy do niej 0,5 szklanki cukru, 2 łyżki miodu i 1,5 szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich bądź laskowych. Tak przygotowaną masę rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu około 5 minut ciągle mieszając.
Na wcześniej przygotowane ciasto w blachach nakładmy naszą masę orzechową i pieczemy aż orzechy będą ciemne.
Smacznego !
MASA ORZECHOWA :
15 dag margaryny wkładamy do rondelku dodajemy do niej 0,5 szklanki cukru, 2 łyżki miodu i 1,5 szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich bądź laskowych. Tak przygotowaną masę rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu około 5 minut ciągle mieszając.
Na wcześniej przygotowane ciasto w blachach nakładmy naszą masę orzechową i pieczemy aż orzechy będą ciemne.
Smacznego !