Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

A ' la snikers

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciatsko jest podobne do snikresa tradycyjnego ale szybciej się robi !

A ' la snikers

Składniki:

A ' la snikers

 

Sposób przygotowania:

A ' la snikers
Mąkę rozsypujemy na stolnicę dodajemy margarynę i drobno ją siekamy, dodajemy jajka, cukier, miód i śmietanę wymieszaną z sodą. Z naszych składników zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto dzielimy na dwie częsci i rozwałkowujemy. Wykładamy na wcześniej przygotowane blachy - z tej porcji wyjdą nam dwa placki.

MASA ORZECHOWA :
15 dag margaryny wkładamy do rondelku dodajemy do niej 0,5 szklanki cukru, 2 łyżki miodu i 1,5 szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich bądź laskowych. Tak przygotowaną masę rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu około 5 minut ciągle mieszając.

Na wcześniej przygotowane ciasto w blachach nakładmy naszą masę orzechową i pieczemy aż orzechy będą ciemne.

Smacznego !

Tagi:

jajko jajka