czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Adam

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Mój synek uwielbia ten smakołyk:)

Adam

Składniki:

Adam

 

Sposób przygotowania:

Adam
Żelatynę rozpuścić w szklance wody i dodać do niej szkl. gotowanego mleka. Drugą szkl. mleka zagotować, dodać rozrobiony budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Do masy dodać ostudzony budyń i wlać zimną żelatynę. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać kakao. Wylać ciemną masę a potem jasną. Wstawić na 1/2 godz. do lodówki. Jedną galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gorącej wody i ostudzić. Białka ubić i wymieszać z galaretką. W pianę nawrzucać owoce. Wylać na jasną masę. Wierzch polać dowolną ilością galaretki.