Sposób przygotowania:
Adwokatek z kremem czekoladowym
Ciasto: Jajka wbić do miski wsypać cukier i ubić mikserem na puszystą prawie białą pianę,następnie wlać adwokat i olej,delikatnie wymieszać.Wsypywać po łyżce wymieszanych mąk z proszkiem do pieczenia,dodać skórkę kandyzowaną i delikatnie na najniższych obrotach wymieszać ciasto. Przelać do wyłożonej pergaminem keksówki o wym 29/11cm. Piec w rozgrzanym do 175*c piekarniku przez około 40-45 minut. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia.Zimne ciasto przekroić wzdłuż dwa razy.
Krem: Odmierzyć 8 łyżek mleka i wymieszać z budyniem.Resztę zagotować z cukrem wlać budyń i zagotować chwilę cały czas mieszając aby nie było grudek.Budyń wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch dodawać po łyżce budyniu,utrzeć krem pod koniec wsypać startą czekoladę,wymieszać. Tak przygotowanym kremem przełożyć ciasto.Schłodzić.Oprószyć cukrem pudrem.
Krem: Odmierzyć 8 łyżek mleka i wymieszać z budyniem.Resztę zagotować z cukrem wlać budyń i zagotować chwilę cały czas mieszając aby nie było grudek.Budyń wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch dodawać po łyżce budyniu,utrzeć krem pod koniec wsypać startą czekoladę,wymieszać. Tak przygotowanym kremem przełożyć ciasto.Schłodzić.Oprószyć cukrem pudrem.