2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Adwokatek z kremem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Rozpływający się w ustach, delikatny z nutką słodkiego alkoholu, smakuje jak słodki pocałunek. Zachwyci amatorów adwokatu.

Adwokatek z kremem czekoladowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Adwokatek z kremem czekoladowym

 

 

  • Krem:
  • 1 budyń czekoladowy
  • 380 ml mleka
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki cukru
  • 130 g masła

Sposób przygotowania:

Adwokatek z kremem czekoladowym
Ciasto: Jajka wbić do miski wsypać cukier i ubić mikserem na puszystą prawie białą pianę,następnie wlać adwokat i olej,delikatnie wymieszać.Wsypywać po łyżce wymieszanych mąk z proszkiem do pieczenia,dodać skórkę kandyzowaną i delikatnie na najniższych obrotach wymieszać ciasto. Przelać do wyłożonej pergaminem keksówki o wym 29/11cm. Piec w rozgrzanym do 175*c piekarniku przez około 40-45 minut. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia.Zimne ciasto przekroić wzdłuż dwa razy.

Krem: Odmierzyć 8 łyżek mleka i wymieszać z budyniem.Resztę zagotować z cukrem wlać budyń i zagotować chwilę cały czas mieszając aby nie było grudek.Budyń wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch dodawać po łyżce budyniu,utrzeć krem pod koniec wsypać startą czekoladę,wymieszać. Tak przygotowanym kremem przełożyć ciasto.Schłodzić.Oprószyć cukrem pudrem.
Adwokatek z kremem czekoladowym
miksujemy ciasto wlewamy likier jajeczny mieszamy
Adwokatek z kremem czekoladowym
na mleku gotujemy budyń czekoladowy zostawiamy do wystygnięcia
Adwokatek z kremem czekoladowym
z margaryny i budyniu ucieramy krem czekoladowy
Adwokatek z kremem czekoladowym
na koniec przekładamy ciasto masą czekoladową chłodzimy