Sposób przygotowania:
Adwokatka
Jajka ubić z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, następnie dodać olej i ajerkoniak, cały czas ubijając, a na końcu zmiksować z mąką połączoną z proszkiem do pieczenia.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy babkowej i piec około 50-60 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto ostudzić, po czym zrobić polewę z rozpuszczonych na małym ogniu cukierków z masłem, śmietanką i ozdobić nią ciasto.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy babkowej i piec około 50-60 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto ostudzić, po czym zrobić polewę z rozpuszczonych na małym ogniu cukierków z masłem, śmietanką i ozdobić nią ciasto.
Jojo
eli_555
jovi
Naprawdę polecam, jest bardzo wilgotna i aromatyczna:)
Sarenka
luna
wedith1
misia53