Sposób przygotowania:
Adwokatowe z kremem i bitą śmietaną
Krem;jajka sparzyć,ubić z cukrem na puszystą masę.Margarynę utrzeć do białości dodawać wolnym strumieniem masę jajeczną cały czas ucierając.Na konie dolewać adwokat i całość utrzeć na jednolity krem. Biszkopt biały;białka ubić na sztywno dodać cukier , żółtka i ubić na puszystą masę.Mąkę wymieszać z proszkiem dodać do masy jajecznej i wymieszać łyżką.Wylać na blachę wyłożona papierem i upiec. Biszkopt ciemny;robimy tak jak biszkopt jasny tylko mąkę wymieszać z kakao i proszkiem. Bita śmietana' zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i letnią żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Warstwy ciasta;biszkopt jasny,krem adwokatowy,biszkopt ciemny ,bita śmietana. Na górze udekorować bitą śmietaną i polać adwokatem i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekolad
anemon
alaaa
dziękuję