zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

A'la flaczki z kurczaka

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kurczakowe flaczki, ni to zupa, ni to gulasz. Pyszne i rozgrzewające danie, doskonałe na obiad lub kolację.

A'la flaczki z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

A'la flaczki z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

A'la flaczki z kurczaka
Udka myję i gotuję z dodatkiem soli, pieprzu, listków laurowych i ziela ang. Miękkie wyciągam i studzę tak aby dało się je obrać z kości.

Do wywaru dodaję starte na tarce warzywa, pokrojony w plasterki czosnek i resztę przypraw ( oprócz majeranku) i gotuję powoli. Mięso obieram od kości i kroję w paseczki ( można mięso dzielić palcami) Obrane dodaję do wywaru.

Gdy warzywa są już odpowiednio miękkie dodaję majeranek . Następnie robię zasmażkę i dodaję do całości , mieszam, doprowadzam do wrzenia ,doprawiam do smaku i podaję.
A'la flaczki z kurczaka
Do wywaru dodaję starte na tarce warzywa, pokrojony w plasterki czosnek i resztę przypraw ( oprócz majeranku) i gotuję powoli.
A'la flaczki z kurczaka
Udka myję i gotuję z dodatkiem soli, pieprzu, listków laurowych i ziela ang. Miękkie wyciągam i studzę tak aby dało się je obrać z kości.
A'la flaczki z kurczaka
Obrane dodaję do wywaru. Gdy warzywa są już odpowiednio miękkie dodaję majeranek .
A'la flaczki z kurczaka
Następnie robię zasmażkę i dodaję do całości , mieszam, doprowadzam do wrzenia ,doprawiam do smaku i podaję.