Sposób przygotowania:
A'la flaczki z kurczaka
Udka myję i gotuję z dodatkiem soli, pieprzu, listków laurowych i ziela ang. Miękkie wyciągam i studzę tak aby dało się je obrać z kości.
Do wywaru dodaję starte na tarce warzywa, pokrojony w plasterki czosnek i resztę przypraw ( oprócz majeranku) i gotuję powoli. Mięso obieram od kości i kroję w paseczki ( można mięso dzielić palcami) Obrane dodaję do wywaru.
Gdy warzywa są już odpowiednio miękkie dodaję majeranek . Następnie robię zasmażkę i dodaję do całości , mieszam, doprowadzam do wrzenia ,doprawiam do smaku i podaję.
Do wywaru dodaję starte na tarce warzywa, pokrojony w plasterki czosnek i resztę przypraw ( oprócz majeranku) i gotuję powoli. Mięso obieram od kości i kroję w paseczki ( można mięso dzielić palcami) Obrane dodaję do wywaru.
Gdy warzywa są już odpowiednio miękkie dodaję majeranek . Następnie robię zasmażkę i dodaję do całości , mieszam, doprowadzam do wrzenia ,doprawiam do smaku i podaję.
reanja
zbysiowa
My też, i te i te :)
anemon
Ja należę do tych co flaczków nie lubią, więc Twój przepis jest dla mnie jak znalazł. Jadłam podobne kiedyś i były bardzo smaczne. Sama jednak nigdy takiej zupy nie gotowałam.
zbysiowa
anemon napisał(a):
zielona herbatka
zbysiowa
Jeśli zjesz z pieczywem, na pewno :)