eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ala gołąbki Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna potrawa zamiast gołąbków.I mniej pracochłonna.

Ala gołąbki Eli

Składniki:

Ala gołąbki Eli

 

  • 8 Dużych liści kapusty białej
  • 8 plastrów mielonki
  • 80 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 15 dkg sera żółtego
  • 1 kostka bulionu
  • sól,pieprz
  • olej

 

  • sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

Ala gołąbki Eli
Liście kapusty obgotować chwilę w osolonym wrzątku,wyjąć,zciąć zgrubiałe nerwy.Kostkę bulionową rozpuścić w 1/2 litra wrzątku.Pokrojone dość drobno pieczarki i posiekaną cebulę przesmażyć na oleju,doprawić solą ,pieprzem i ostudzić.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z pieczarkami.Na każdy rozłożony liść kapusty położyć plaster mielonki,1/8 masy pieczarkowej,zwijać jak gołąbki i obsmażyć z obu stron na oleju.podlać bulionem i dusić,aż kapusta będzie miękka.Podawać z sosem pomidorowym.Sos pomidorowy w moich przepisach.Smacznego!