Sposób przygotowania:
Ala gołąbki Eli w liściach kalafiora
Z liści kalafiora wyciąć grube nerwy. Umyć liście,włożyć do wrzątku i gotować przez 15 minut. Wyjąć liście i zalać zimną wodą. Ostudzone liście wyjąć na durszlak i odsączyć. Cebule obrać z łupin. 4 cebule pokroić w ćwierć krążki. Piątą drobno posiekać. Pieczarki oczyścić i pokroić. Kiełbasy ponacinać z obu stron. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju,dodać kiełbasy i obsmażyć z jednej strony,obrócić na drugą stronę i dodać ćwierć krążki cebuli. Kiełbasę smażyć,aż cebula się lekko zrumieni. Na drugiej patelni rozgrzać 4 łyżki oleju,dodać pieczarki,posiekaną cebulę,doprawić do smaku solą,pieprzem i smażyć aż odparuje sok. Ryż gotować w 2-óch szklankach osolonego wrzątku przez 15-20 minut. Do ryżu dodać cebulę ze smażenia kiełbasy,połowę pieczarek,doprawić do smaku pieprzem,solą i wymieszać. Na rozłożone liście kalafiora kłaść ryż i po jednej kiełbasie. Liście zwijać jak gołąbki. W brytfance rozgrzać resztę oleju,włożyć gołąbki,posolić i obsmażyć z obu stron. Gołąbki podlać wrzącą wodą i dusić aż liście będą miękkie,co jakiś czas podlewając wodą. Do pozostałych pieczarek wlać litr wody i gotować przez 15 minut. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Gołąbki podawać polane sosem pieczarkowym. Smacznego!