Sposób przygotowania:
Grillowane kawałki z polędwicy z tuńczyka
Polędwicę z tuńczyka pokroić w kostkę i opłukać, przelać na sicie i pozostawić do ocieknięcia.
Ociekniętą już suchą polać oliwą z oliwek, posypać pieprzem cytrynowym i skropić sokiem z cytryny.
Włożyć na 15 minut do lodówki, wyjąć i przełożyć na rozgrzaną patelnię grillową, grillować około 3 minut przewracając na drugą stronę.
Za długo nie grillować bo robi się twarda polędwiczka, ma być w środku różowa.
Podawać można z kaszą, ziemniakami i sałatką dowolną.
Ociekniętą już suchą polać oliwą z oliwek, posypać pieprzem cytrynowym i skropić sokiem z cytryny.
Włożyć na 15 minut do lodówki, wyjąć i przełożyć na rozgrzaną patelnię grillową, grillować około 3 minut przewracając na drugą stronę.
Za długo nie grillować bo robi się twarda polędwiczka, ma być w środku różowa.
Podawać można z kaszą, ziemniakami i sałatką dowolną.