Sposób przygotowania:
Gulasz indyczy z cukinią
Mięso gulaszowe przepłukuję, osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Obrane i umyte cukinie, kroję w większą kostkę.
Mięso najpierw marynuję, posypuję przyprawami dodaję olej smakowy, mieszam i odstawiam na jakąś godzinkę.
Po tym czasie kawałki mięsa obsmażam, jak mięso puści sok podlewam gorącą wodą, wody dolewam tyle, aby zakryła mięso. Dodaję listki laurowe, zile ang. i suszoną włoszczyznę. Gotuję jakieś 40 – 45 minut.
Następnie do garnka z mięsem dodaję kawałki cukinii, dolewam wodę, aby zakryła cukinię i gotuję jeszcze 15 -20 minut, aby zmiękła, ale się nie rozgotowała.
Na koniec gulasz przyprawiam do smaku i zagęszczam.
Mięso najpierw marynuję, posypuję przyprawami dodaję olej smakowy, mieszam i odstawiam na jakąś godzinkę.
Po tym czasie kawałki mięsa obsmażam, jak mięso puści sok podlewam gorącą wodą, wody dolewam tyle, aby zakryła mięso. Dodaję listki laurowe, zile ang. i suszoną włoszczyznę. Gotuję jakieś 40 – 45 minut.
Następnie do garnka z mięsem dodaję kawałki cukinii, dolewam wodę, aby zakryła cukinię i gotuję jeszcze 15 -20 minut, aby zmiękła, ale się nie rozgotowała.
Na koniec gulasz przyprawiam do smaku i zagęszczam.
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Bardzo smaczny :)