Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zapiekanka z ziemniakami, boczkiem i fasolką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapiekanka z ziemniakami, boczkiem i fasolką- doskonała na obiad. Do przygotowania w kilka chwil. Polecam!!!

Zapiekanka z ziemniakami, boczkiem i fasolką

Składniki:

Zapiekanka z ziemniakami, boczkiem i fasolką

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z ziemniakami, boczkiem i fasolką
1. Ziemniaki oraz fasolkę ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki pokrój w plastry. Boczek wędzony pokrój w cienkie paski. Ser żółty pokój w paski.

2. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj masłem. Następnie nałóż porcję ziemniaków i fasolki. Warzywa posyp żółtym serem. Na warstwę serową wyłóż boczek. Całość posyp tymiankiem, solą oraz pieprzem.

Na wierzchu zapiekanki zrób kleksy ze śmietany.

3. Piecz około 30 minut w temperaturze 190 stopni.