Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ziemniakami, boczkiem i fasolką
1. Ziemniaki oraz fasolkę ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki pokrój w plastry. Boczek wędzony pokrój w cienkie paski. Ser żółty pokój w paski.
2. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj masłem. Następnie nałóż porcję ziemniaków i fasolki. Warzywa posyp żółtym serem. Na warstwę serową wyłóż boczek. Całość posyp tymiankiem, solą oraz pieprzem.
Na wierzchu zapiekanki zrób kleksy ze śmietany.
3. Piecz około 30 minut w temperaturze 190 stopni.
2. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj masłem. Następnie nałóż porcję ziemniaków i fasolki. Warzywa posyp żółtym serem. Na warstwę serową wyłóż boczek. Całość posyp tymiankiem, solą oraz pieprzem.
Na wierzchu zapiekanki zrób kleksy ze śmietany.
3. Piecz około 30 minut w temperaturze 190 stopni.
SylaUla