peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 224]

Amarantus z borówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3

To świetny pomysł na śniadanie, doda energii i witalności pozwalając cieszyć się aktywnością fizyczną.

Amarantus z borówkami

Składniki:

Amarantus z borówkami

 

  • Na 1 porcję:

 

  • 1/2 szklanki ziaren amarantusa
  • 3/4 szklanki mleka kokosowego

 

 

  • 1 łyżka syropu z agawy

 

  • 2 garści borówek (mogą być mrożone)

Sposób przygotowania:

Amarantus z borówkami
Amarantus zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy na dwie, trzy minuty. W niedużym garnuszku wlewamy wodę, tak aby przykryła dno - zagotowujemy. Wlewamy mleko kokosowe zagotowujemy, dodajemy odcedzony amarantus, sok z cytryny i gotujemy (od czasu do czasu mieszając) przez około 15 minut. Po ugotowaniu dodajemy syrop z agawy - mieszamy. Podajemy w miseczce posypany borówkami (lub innymi sezonowymi owocami). 

Tagi:

borówka