zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Ambasador

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bradzo smaczne ciasto ambasador

Ambasador

Składniki:

Ambasador

 

  • 170g maki pszennej
  • 165g cukru
  • kisiel cytrynowy
  • 6 jaj
  • 5g proszku do pieczenia
  • krem:
  • 1,5 kostki masla roslinnego
  • 220g cukru
  • 6 zoltek
  • 750ml mleka
  • 2 budynie smietankowe
  • 45g kakao
  • tabliczka czekolady mlecznej
  • puszka brzoskwin
  • 10dag rodzynek

 

Sposób przygotowania:

Ambasador
Jajka i cukier ubic na parze,wymieszac z maka,kisielem i proszkiem do pieczenia.Wlac ciasto do tortownicy.Odlac kilka lyzek mleka,pozostale zagotowac z cukrem.Zoltka rozprowadzic w reszcie mleka,wymieszac z budyniem.Wlewac do gotujacego sie mleka,ciagle mieszajac,zagotowac,wystudzic.Maslo utrzec na puch,ciagle ucierajac,dodac budyn.Mase podzielic na 2 czesci.Do jednej dodac:kakao,pol tabliczki czekolady,rodzynki,do drugiej:pokrojone brzoskwinie i posiekane orzechy.Ciasto nasaczyc sokiem z brzoskwin,posmarowac ciemnym kremem,na to polozyc warstwe drugiego.Posypac starta czekolada

Tagi:

czekolada mak