pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Ambasador

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny, polecam zrobić, jest naprawdę dobry

Ambasador

Składniki:

Ambasador

 

  • 1 paczka biszkoptów okrągłych
  • pół litry mleka
  • 3 żółtka
  • 10 dag mąki
  • 20 dag cukru
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 czekolada
  • 1 cukier wanilinowy
  • 25 dag masła
  • 10 dag orzechów
  • 1 łyżka kakao
  • 2 kieliszki rumu

Sposób przygotowania:

Ambasador
W kieliszku rumu biszkopty i kładziemy na spód brytfanny. W pól szklanki zimnego mleka wymieszać cukier wanilinowy, mąkę i żółtka. Resztę mleka zagotować z cukrem i połączyć z przygotowanym budyniem, zagotować to ciągle mieszając. Odstawić do schłodzenia. Masło utrzeć, dodawać po łyżce zimnego kremu ucierać na gładką masę, podzielić na dwie części. Do jednej dodać zmielone orzechy i pokrojoną w kostkę twardą galaretkę. Do drugiej części dodać kakao i pokrojoną czekoladę. Dodać kieliszek rumu. Wyłożyć na warstwami na biszkopty. Na koniec zetrzeć na to czekoladę.