Sposób przygotowania:
Ambasador
Wykonanie:
Margarynę, cukier, kakao, wodę, cukier waniliowy, gotować 5 minut od rozpuszczenia wszystkich składników. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Dodać mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy. piec około 50 minut w temp 180 stopni C. po upieczeniu polać polewą, według upodobania można posypać dodatkowo pokrojonymi orzechami.
Margarynę, cukier, kakao, wodę, cukier waniliowy, gotować 5 minut od rozpuszczenia wszystkich składników. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Dodać mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy. piec około 50 minut w temp 180 stopni C. po upieczeniu polać polewą, według upodobania można posypać dodatkowo pokrojonymi orzechami.