Sposób przygotowania:
Ambrozja Reni
Pianka: W naczyniu z gorącą wodą rozpuszczamy dwie galaretki,czekamy aż zaczną tężeć ale nie za bardzo. Śmietanę zaczynamy miksować w między czasie dodajemy galaretkę i wstawiamy na chwilę do lodówki. Na blaszce wyłożonej papierem,układamy na spodzie biszkopty które pokrywamy przygotowaną i schłodzoną wcześniej pianką na górze układamy kolejną warstwę biszkoptów,ponownie wstawiamy do lodówki. Przyszykowujemy dwa metalowe naczynia najlepiej garnki jeden duży drugi mały. Do dużego wlewamy odrobinę wody gdzieś z pół szklanki i wstawiamy mniejszy tak aby nie stykał się z woda ma zawisnąć w powietrzu.Wrzucamy do małego naczynia tabliczkę czekolady i na wolnym ogniu aby woda parowała roztapiamy czekoladę pamiętając aby nie dostała się do niej żadna kropla wody bo nam się zetnie , jeśli wydaje się nam że jest za gęsta można dodać łyżeczkę oleju. Tak rozpuszczoną czekoladę dodajemy do pozostałej śmietany i razem miksujemy z śmietan-fixem i przekładamy na samą gore placka ja osobiście wierzch udekorowałam resztą biszkoptów pokruszona na kawałki.