iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Amoniaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasteczka upieczone z przepisu na opakowaniu amoniaku, wyszły pyszne.

Amoniaczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Amoniaczki

 

Sposób przygotowania:

Amoniaczki
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, przesianą mąkę oraz amoniak rozpuszczony w ciepłym mleku. Zagniecione ciasto odstawić na godzinę do lodówki, następnie ciasto cienko rozwałkować i wyciąć ciasteczka, ułożyć je na natłuszczonej blaszce, posmarować je po wierzchu ubitym jajkiem i posypać warstwą cukru( najlepiej grubego) Piekarnik nagrzać do 190st i piec do zrumienienia.
Amoniaczki
Ciasteczka ułożyć na natłuszczonej blaszce

Tagi:

jajko jajka