Sposób przygotowania:
Ananas nadziewany owocami i bitą śmietan
Przygotować niezbędne składniki na nadziewanego ananasa. Ananasa umyć bardzo dokładnie pod bieżąca wodą, przekroić w zdłuż na połowę pozostawiając częśc zieloną- pióropusz , który stanowi element dekoracyjny, następnie należy wydrążyć środek, ananasa, usunąć ze środka części niejadalne, zdrewniałe. Banana obrać ze skórki, pokroić w cząstki, truskawki oraz poziomki umyć dokładnie pod bieżącą wodą, z arbuza wydrążyć kuleczki , można również dodać inne ulubione owoce. Wymieszać owoce i napełnić nimi środek wydrążony w ananasie. Schłodzić śmietankę i ubić ją na sztywno z dodatkiem cukru pudru, dodać do niej śmietanfix, dodać likier kokosowy , nałożyć do szprycy i udekorować wedle uznania ananasa i owoce. Rozpuścić polewę czekoladową i w sposób finezyjny nalezy ostudzoną polewą udekorować ananasa.