LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Anioł

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Po prostu rozpływa się w ustach.

Anioł Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Anioł

 

 

Sposób przygotowania:

Anioł
KRUCHE CIASTO: Mąkę posiekać z margaryną. Miód rozpuścić, dodać do mąki. Następnie dodać jaja, cukier, sodę. Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować, wyłożyć na blachy (wyłożone papierem do pieczenia) i upiec w piekarniku (ok. 15 minut). BISZKOPT: Białka ubić z cukrem na sztywną masę, dodawać po 1 żółtku. Wciąż ubijać. Pod koniec dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowaną masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (tej samej wielkości, co kruche ciasto). Piec ok. 30 min. MASA: Margarynę, cukier, wanilię zagotować z połową mleka. Mąkę rozrobić z resztą mleka i wlewać do gotującej się margaryny. Szybko zmiksować na gładką masę. Gorącą masą smarować na przemian: ciasto kruche, biszkopt. POLEWA: Wszystkie składniki zagotować. Polać przełożone ciasto (kruche, masa, biszkopt, masa, kruche).
Anioł
Rozłożenie kruchego ciasta na blasze do Anioła.
Anioł
Upieczony kruchy placek miodowy do Anioła.
Anioł
Gotowy, upieczony biszkopt do przekładańca.
Anioł
Gotowanie polewy czekoladowej do Anioła.