Sposób przygotowania:
Anioł
KRUCHE CIASTO: Mąkę posiekać z margaryną. Miód rozpuścić, dodać do mąki. Następnie dodać jaja, cukier, sodę. Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować, wyłożyć na blachy (wyłożone papierem do pieczenia) i upiec w piekarniku (ok. 15 minut). BISZKOPT: Białka ubić z cukrem na sztywną masę, dodawać po 1 żółtku. Wciąż ubijać. Pod koniec dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowaną masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (tej samej wielkości, co kruche ciasto). Piec ok. 30 min. MASA: Margarynę, cukier, wanilię zagotować z połową mleka. Mąkę rozrobić z resztą mleka i wlewać do gotującej się margaryny. Szybko zmiksować na gładką masę. Gorącą masą smarować na przemian: ciasto kruche, biszkopt. POLEWA: Wszystkie składniki zagotować. Polać przełożone ciasto (kruche, masa, biszkopt, masa, kruche).
KasiaJulcia
Ela Dz