Sposób przygotowania:
Aniołek
CIASTO: Jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną ubić mikserem. (najpierw jajka z cukrem, potem dodać śmietaną, na koniec mąkę) Margarynę posiekać z 1szkl. mąki pszennej i proszkiem do pieczenia. Dodawać na przemian masę jajeczną i pozostałą mąkę. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, podzielić na 4 równe części. Każdą z nich rozwałkować na cienki placek i piec ok. 12 min na blaszce wyłożonej papierem w temp. 170-180. OSTUDZIĆ placki!!! KREM: Jajka zmiksować ze śmietaną, mąką ziemniaczaną i budyniem śmietankowym. Mleko zagotować z cukrem i margaryną. Mieszając, dodać zmiksowaną masę jajeczną i chwilke podgotować(ok1 min). Gorącym kremem przełożyć zimne placki, również wierzch ciasta.Całość ostudzić i polać lukrem. Posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto jest najlepsze na 2 dzień Smacznego:)
kinga
eli_555
misia53
A.B.