Sposób przygotowania:
Antrykot w sosie ostrygowym
Mięso zamarynować w oleju kokosowym i pieprzu i odstawić na 30 min. Następnie obsmażyć je na patelni grillowej po 3 min. z obu stron i przełożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec 15 min.
Marchewkę i fasolkę gotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Cebulę, imbir i czosnek podsmażyć na oleju sezamowym, doprawić pieprzem, dodać ugotowane warzywa, kapustę i zalać półtorej szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.
Warzywa doprawić sosem ostrygowym i cukrem trzcinowym.
By zagęścić sos do warzyw, dodać zawiesinę ze skrobi ziemniaczanej i trzech łyżek wody. zagotować, energicznie mieszając. Steki podawać polane sosem.
Marchewkę i fasolkę gotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Cebulę, imbir i czosnek podsmażyć na oleju sezamowym, doprawić pieprzem, dodać ugotowane warzywa, kapustę i zalać półtorej szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.
Warzywa doprawić sosem ostrygowym i cukrem trzcinowym.
By zagęścić sos do warzyw, dodać zawiesinę ze skrobi ziemniaczanej i trzech łyżek wody. zagotować, energicznie mieszając. Steki podawać polane sosem.