malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Antrykot wołowy w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podajemy udekorowane świeżymi ziołami. Jest bardzo zdrowy i delikatny w smaku. Sos jest lekki dzięki warzywom.

Antrykot wołowy w sosie

Składniki:

Antrykot wołowy w sosie

 

Sposób przygotowania:

Antrykot wołowy w sosie
Antrykot w całości oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy. Do garnka wlewamy bulion, sparzone, posiekane pomidory oraz antrykot. Dusimy wszystko przez 30 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki, seler pokrojony w kostkę, pieczarki w paski, listki, ziele oraz przeciśnięty czosnek. Solimy wszystko, dusimy do miękkości warzyw. Część warzyw wyjmujemy i miksujemy, dodajemy z powrotem do garnka. Zagotowujemy, zalewamy śmietaną.