Sposób przygotowania:
Apple lady
W jednej misce wymieszać mąkę, połowę cukru, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce rozbełtać 2 jajka z mlekiem i olejem. Można dodać kilka kropel aromatu cytrynowego. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki a następnie w 0,5 cm plasterki. Mąkę wymieszać z rozbełtanym jajkiem. Wsypać pokrojone jabłka i dokładnie wymieszać. Przelać do keksówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C. Piec 30 minut. W miedzy czasie połączyć jajko z resztą cukru i masłem. Dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z piekarnika, polać przygotowaną masą jajeczną. Zapiekać jeszcze przez około 15 minut. Wierzch musi się ładnie zarumienić. Po upieczeniu zostawić w keksówce do całkowitego wystudzenia. Smacznego!!!