Sposób przygotowania:
Aromatyczna pomidorowa z białą papryką i oscypkiem
Do garnka przekładamy kości wieprzowe, dodajemy udźce, zalewamy wodą, dodajemy sól, liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy wywar, ściągamy szumowinę.
Marchewkę obieramy wraz z pomidorem, paprykę odczyszczamy z nasion. Do wywaru dodajemy liście selera, maggi, pora i natkę pietruszki oraz marchewkę, paprykę i pomidora - gotujemy przez 35 minut na niewielkim ogniu.
Do malaksera przekładamy pomidory z puszki, dodajemy część ugotowanej marchewki oraz paprykę - miksujemy na gęsty krem, krem przelewamy do zupy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy.
Zupę podajemy z ugotowanym makronem i startym oscypkiem.
Marchewkę obieramy wraz z pomidorem, paprykę odczyszczamy z nasion. Do wywaru dodajemy liście selera, maggi, pora i natkę pietruszki oraz marchewkę, paprykę i pomidora - gotujemy przez 35 minut na niewielkim ogniu.
Do malaksera przekładamy pomidory z puszki, dodajemy część ugotowanej marchewki oraz paprykę - miksujemy na gęsty krem, krem przelewamy do zupy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy.
Zupę podajemy z ugotowanym makronem i startym oscypkiem.