Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Aromatyczne bitki cielęce z koperkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dużo białka, żelaza i aromatu

Aromatyczne bitki cielęce z koperkiem

Składniki:

Aromatyczne bitki cielęce z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczne bitki cielęce z koperkiem

W garnku z grubym dnem rozgrzej olej i podduś bitki po 2-3 minuty z każdej strony. Lekko posól, dodaj pieprz i czosnek, podlej niewielką ilością wody i duś aż bitki będą miękkie. W razie potrzeby uzupełniaj wyparowaną wodę. Minutę przed końcem duszenia dodaj posiekany koperek.


  170 kcal/1 porcję.


Poczytaj o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą.