Sposób przygotowania:
Aromatyczne pieczone uda
Uda z kurczaka umyć i osuszyć. Składniki marynaty umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Udka włożyć do foliowego woreczka, przełożyć też marynatę i zawiązać woreczek. tak przygotowanym pakunkiem masować aż cała marynata pokryje udka. Woreczek włożyć do lodówki na 2 lub 3 godziny od czasu do czasu obracając woreczkiem. Po upływie tego czasu nastawić piekarnik do 160 stopni. Udka wyłożyć na blachę do pieczenia mięs i wstawić ją do piekarnika. Udka piec przez 50 - 60 minut od czasu do czasu polewając wytopionym tłuszczem.
gusia1000
Malgosia*Ieper
zewa
Oczywiście, że tak. Tylko wiadomo, że wtedy skórka nie będzie już taka chrupiąca jak podane od razu gorące.
Malgosia*Ieper
to prawda... no nic, jak miesko dobre to im bedzie smakowac. Moze upieke w trakcie:) Bo podgrzewania w mikrofalowce nie uznaje, wogole nie uznaje mikrofalowki:)