Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Aromatyczne udka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Tak upieczone udka są bardzo aromatyczne i mięciutkie,do tego pyszne warzywa.Danie możemy podać z ryżem ugotowanym na sypko lub makaronem.Wyszło bardzo smacznie.

Aromatyczne udka z warzywami

Składniki:

Aromatyczne udka z warzywami

Składniki:

Sposób przygotowania:

Aromatyczne udka z warzywami

Przygotowanie mięsa:

Aromatyczne udka z warzywami
Mięso nacieramy przyprawami i odstawiamy.

Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy,następnie nacieramy olejem, ziołami i przyprawami według uznania. Odstawiamy na co najmniej pół godziny.

Przygotowanie warzyw:

Aromatyczne udka z warzywami
Warzywa przygotowujemy,myjemy,obieramy i kroimy.

Warzywa obieramy i płuczemy, następnie kroimy na mniejsze części.

Przygotowanie do pieczenia:

Aromatyczne udka z warzywami
Udka i warzywa wkładamy do woreczka do pieczenia.

Udka i warzywa wkładamy do woreczka do pieczenia,woreczek zapinamy i nakłuwamy widelcem, układamy w formie do pieczenia.

Pieczenie:

Aromatyczne udka z warzywami
Mięso i warzywa pieczemy do miękkości.Podajemy.

Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 70 minut, do miękkości. Pod koniec pieczenia rozcinamy woreczek, żeby mięso się ładnie zrumieniło. Pod koniec pieczenia warzywa oprószamy do smaku solą. Podajemy.