Sposób przygotowania:
Aromatyczne udka z warzywamiPrzygotowanie mięsa:
![Aromatyczne udka z warzywami Aromatyczne udka z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/aromatyczne-udka-z-warzywami-361843.jpg)
Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy,następnie nacieramy olejem, ziołami i przyprawami według uznania. Odstawiamy na co najmniej pół godziny.
Przygotowanie warzyw:
![Aromatyczne udka z warzywami Aromatyczne udka z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/aromatyczne-udka-z-warzywami-361844.jpg)
Warzywa obieramy i płuczemy, następnie kroimy na mniejsze części.
Przygotowanie do pieczenia:
![Aromatyczne udka z warzywami Aromatyczne udka z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/aromatyczne-udka-z-warzywami-361845.jpg)
Udka i warzywa wkładamy do woreczka do pieczenia,woreczek zapinamy i nakłuwamy widelcem, układamy w formie do pieczenia.
Pieczenie:
![Aromatyczne udka z warzywami Aromatyczne udka z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/aromatyczne-udka-z-warzywami-361846.jpg)
Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 70 minut, do miękkości. Pod koniec pieczenia rozcinamy woreczek, żeby mięso się ładnie zrumieniło. Pod koniec pieczenia warzywa oprószamy do smaku solą. Podajemy.