paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Aromatyczne ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ziemniaki aromatyczne świetnie pasują do dań z mięsa i ryb.

Aromatyczne ziemniaki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Aromatyczne ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczne ziemniaki
Obrane wypłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Na patelnię wlać oliwę z oliwek tak ok. 0,5 cm wysokości. Na oliwę wrzucić ząbki czosnku przekrojone na pół , zioła 1 łyżeczkęrozmarynu oraz 1/2 łyżeczki kminku chwilę podsmażyć . Dołożyć ziemniaki i smażyć aż będą miały lekko brązową skórkę . Co pewien czas trzeba poruszać patelnią lub przy pomocy łyżki poprzewracać ziemniaki na inną stronę tak aby równomiernie się usmażyły.
Aromatyczne ziemniaki
Obrane wypłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
Aromatyczne ziemniaki
Na oliwę wrzucić ząbki czosnku przekrojone na pół , zioła 1 łyżeczkę rozmarynu oraz 1/2 łyżeczki kminku chwilę podsmażyć
Aromatyczne ziemniaki
Dołożyć ziemniaki i smażyć aż będą miały lekko brązową skórkę .

Tagi:

ziemniaki