Sposób przygotowania:
Aromatyczny gulasz wieprzowy
Cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na klarowanym maśle, margarynie bądź oleje (jak kto woli;)), delikatnie solimy aby puściła sok. Mieso myjemy, kroimy w kostkę ( im mniejsza tym szybciej będzie miekka), wrzucamy do zrumienionej cebuli. podsmażamy przez krotka chwilę, nastepnie zalewamy bulionem, tak aby całe mięso było przykryte. Całość musi sie dusic ok 2 godzin ( nalezy sprawdzać twardość mięsa). Gdy wieprzowina bedzie miękka dodajemy śmietane rozrobiona z łyzką mąki. Aby nie powstały grudek, trzeba dodac troche ciepłego płynu do śmietany i szybko wymieszać. W ten sposób powstaje kremowy sos, jego gęstość można modyfikowac za pomocą mąki. Całość doprowadzamy do wrzenia, po czym doprawiamy wedle uznania, w przypadku mojej mamy jest to sól i pieprz. Podawać z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!